Opublikowano Dodaj komentarz

Maszynki do mielenia mięsa – TOP 3 najlepszych wilków dla gastronomii i sklepów

Maszynki do mielenia mięsa

Maszynki do mielenia mięsa, zwane potocznie wilkami, to podstawowe wyposażenie każdego sklepu mięsnego czy restauracji, która serwuje naturalne i ręcznie robione potrawy mięsne. Dlatego też prezentujemy nasze propozycje TOP 3 urządzeń, które sprawią, że przygotowanie własnego mięsa mielonego będzie szybkie i niezwykle proste.

Miejsce 3 – maszynka do mielenia mięsa Ma-Ga TC12

Wilk do mięsa Ma-Ga TC12 to model przeznaczony dla nieco mniejszych placówek gastronomicznych. To wcale nie oznacza, że nie jest to maszyna wydajna. Może poradzić sobie nawet ze 100 kilogramami mięsa na godzinę. Wykonana jest ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jest nie tylko trwała i odporna na uszkodzenia, ale także łatwa w czyszczeniu. Do maszynki możemy dobrać sitko o grubości oczek:

  • 4,5 mm,
  • 6 mm,
  • 8 mm.

Dzięki temu dopasujemy grubość mięsa do naszych potrzeb. Z łatwością dzięki niej przyrządzimy kotlety mielone, sosy mięsne czy farsze. Warto zwrócić także uwagę, że jest to bardzo cichy wilk do mielenia mięsa dzięki przekładni umieszczonej w kąpieli olejowej. Doskonale więc sprawdzi się w restauracjach, gdzie nie chcemy obarczać gości głośnymi dźwiękami dobiegającymi z kuchni.

Dowiedz się więcej: Krajalnica Ma-Ga – urządzenie do każdego sklepu mięsnego

Ma-Ga TC12

Miejsce 2 – maszynka do mielenia mięsa Ma-Ga WM22

Maszynka do mielenia mięsa Ma-Ga WM22 to urządzenie o wydajności nawet do 250 kg/h. To całkowicie profesjonalne urządzenie, które sprawdzi się w gastronomii, ale także w sklepach mięsnych, które samodzielnie przygotowują swoje produkty do sprzedaży. Stal nierdzewna zapewnia urządzeniu długotrwałość i odporność na korozję czy uszkodzenia mechaniczne. Mamy także większy wybór rozmiarów sitek – nawet 3 mm, dzięki czemu dopasujemy grubość mięsa do oczekiwań naszych gości i klientów. Ma-Ga WM22 to urządzenie bardzo stabilne – cztery nóżki o rozstawie 380×250 mm wspierają masę 26 kilogramów. Jest to także w miarę ciche urządzenie. Głośność nie przekracza 75 dB. Warto także pamiętać, że jesteśmy renomowanym serwisem Ma-Ga, co oznacza, że w razie problemów z urządzeniem, z łatwością naprawimy wszystkie usterki.

Dowiedz się więcej: Regały i lady chłodnicze – dlaczego warto prezentować w nich towary?

Ma-Ga WM22

Miejsce 1 – maszynki do mielenia mięsa Inoxxi WML22

Maszynka do mielenia mięsa Inoxxi WML22 to nasz numer jeden, który sprawdzi się w dużych i małych placówkach gastronomicznych i restauracjach. Doskonale uszczelniony silnik zapobiega przedostawaniu się zanieczyszczeń do jego wnętrza – dzięki temu urządzenie posłuży nam przez bardzo długi czas. Wydajność maszynki to aż 250 kg/h. Silnik ma moc aż 1100 W. Dostępne są różne rozmiary sit, dzięki czemu mięso zostanie przygotowane według naszych oczekiwań. Obudowa i noże wykonane są ze stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymywanie wilka w czystości. Inoxxi WML22 posiada także wszystkie niezbędne zabezpieczenia, które zapobiegają przypadkowemu włączeniu maszyny – na przykład po zaniku prądu. Inne zalety urządzenia to:

  • kompaktowa konstrukcja,
  • skuteczna wentylacja silnika,
  • zgodność z obowiązującymi przepisami,
  • możliwość zastosowania różnych szarpaków do mięsa.

Dowiedz się więcej: Wyposażenie sklepu mięsnego – co koniecznie musisz zakupić?

Maszynka do mielenia mięsa Inoxxi WML

Prezentowane tu maszynki do mielenia mięsa to urządzenia profesjonalne, dzięki którym każda restauracja czy sklep mięsny będą w stanie zapewnić klientom i gościom produkty najwyższej jakości – przygotowywane na zamówienie, zawsze świeże i takie, jak sobie zażyczymy.

Dodaj komentarz